До суду скерували першу справу щодо зґвалтування під час війни

Офіс генерального прокурора скерував до суду першу справу щодо зґвалтування українки під час війни російським військовим. Злочин стався в березні під час окупації Броварського району

Про це в понеділок, 30 травня, повідомила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова.
“За вбивство цивільного чоловіка та сексуальне насильство над його дружиною судитимуть Михайла Романова – військовослужбовця 239-го полку 90-ї гвардійської танкової Вітебсько-Новгородскої дивізії ЗС РФ”, – пише Венедіктова у ФБ.

За словами генерального прокурора, під час розслідування встановлено, що злочин стався в березні під час захоплення росіянами Броварського району. Російський окупант увірвався до будинку в одному із сіл.

“П‘яний військовослужбовець разом з іншим окупантом, одразу ж після вбивства [чоловіка жертви] декілька разів зґвалтували його дружину. Вони погрожували жінці зброєю та насиллям навіть стосовно її дитини, яка була в цей час поруч”, – нагадала генпрокурор.

Суд буде заочним.

“Навіть попри те, що обвинувачений наразі не в наших руках, він не уникне справедливого суду і відповідальності перед законом”, – зазначила Венедіктова.

Читайте також:
“Зґвалтували жінку, відрізали їй язик”: росіянин хизується дружині злочинами армії РФ в Україні, – перехоплення СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна