Суд передав “незаконно ввезені з Росії” клістрони на потреби ППО ЗСУ

Суд передав українському оборонному підприємству високотехнологічні прилади – запчастини для зенітно-ракетних комплексів, які торік вилучили під час контрабандного переправлення з РФ в Україну.

Про це в п’ятницю, 10 червня, інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

“За принципової позиції прокурорів Офісу генерального прокурора суд передав оборонному підприємству високотехнологічні прилади, які не виготовляються в Україні та є однією з основних складових зенітно-ракетних комплексів – клістрони“, – похвалилися в ОГП.

Зазначається, що ці клістрони (пристрої для наведення ракетних комплексів на ціль) були вилучені під час досудового розслідування кримінального провадження в осіб, які незаконно ввезли їх на територію України та планували продати оборонним підприємствам “за завищеною вартістю”.

“Прилади у 2021 році були викрадені в одній із військових частин Російської Федерації, а їх вартість складає сотні тисяч доларів США”, – додали в ОГП.

Контекст

Це не перший скандал із клістронами. Влітку 2020 року Державне бюро розслідувань вилучило такі прилади, необхідні для роботи системи наведення зенітних ракетних комплексів на ціль, у трьох бригадах Повітряних сил.
Командування Повітряних сил ЗСУ розцінило такі дії як “черговий удар по системі протиповітряної оборони України”. Після розголосу клістрони були повернуті.

У цій справі затримали “агента НАБУ” Євгена Шевченка.

Колишній начальник ГУР МОУ Василь Бурба заявляв, що зривом операції щодо поставок клістронів Україна підставила своїх агентів у РФ.

Для порівняння нагадаємо, у травні 2021 року “Новинарня” інформувала, як на Сумщині прикордонники “засвітили” затриману контрабанду з РФ для авіації ЗСУ.

Читайте також:
ДПСУ відписалася на запит “Новинарні” щодо військової контрабанди з Росії на кордоні в Сумській області

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна