Німеччина вимагає від Сербії долучитися до санкцій проти Росії

Німецький канцлер Олаф Шольц під час зустрічі з президентом Сербії Александром Вучичем озвучив вимогу, щоби Белград повністю узгодив свою політику з політикою Європейського Союзу, зокрема йдеться про відносини з Росією.

Сербський президент заявив, що вимога була висловлена “рішуче й гостро”, передає у п’ятницю, 10 червня, “Радіо Свобода”.

Інша вимога Шольца стосувалася діалогу Сербії й Косова, а саме потреби досягти результатів у нормалізації відносин. Колишній сербський автономний край Косово проголосило незалежність в односторонньому порядку у 2008 році. Її визнали понад 100 країн. Сербія вважає Косово частиною своєї території.

За словами Вучича, в ході переговорів він пояснив Шольцу суть складних відносин між Белградом й Приштиною, а також традиційних дружніх відносин з Москвою. Сербський президент не уточнив, чи Белград запровадить санкції проти Росії через її агресію на Україну.

Раніше у пʼятницю в Приштині німецький канцлер попередив, що в Європейському союзі немає місця для країн, які не визнають одна одну.
Після візиту до Белграда Шольц відбув до Греції, а в суботу має відвідати Північну Македонію й Болгарію.

Читайте також:
Якщо Сербія хоче до ЄС, мусить впровадити санкції проти Росії, – Боррель

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна