Якщо Україна не отримає статус кандидата на вступ до ЄС, меседж отримає Путін, – Стефанчук із трибуни Європарламенту

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час виступу з трибуни Європарламенту закликав надати Україні статус кандидата на вступ в ЄС, в іншому разі президент РФ Володимир Путін отримає меседж, що може “безкарно йти далі”.

Про це повідомляє в середу, 8 червня, “Європейська правда”.

“Українцям дуже важливо почути меседж від Європи, що те, що ви робите – це не намарно, і ми бачимо ваше протистояння. Якщо 24 червня (день саміту лідерів ЄС – “Н)  ми не отримаємо цей меседж – цей меседж отримає Путін, і він зрозуміє, що тепер він може безкарно йти далі”, – сказав Стефанчук.

Він наголосив, що в Україні чітко усвідомлюють, що це “це лише статус кандидата”, і готові працювати на європейському треку “швидко і якісно” далі.

“Ми гарантуємо, що ми, отримавши цей імпульс, політичний посил, готові працювати далі. Але готові це зробити швидко і якісно – як ми зробили, заповнивши опитувальник на вступ до ЄС”, – сказав спікер Верховної Ради.

“Я прошу вас – давайте зробимо все, щоб 24 червня стало переломним днем і нашою спільною перемогою”, – додав він.

Читайте також:
Голова Європарламенту закликала надати Україні статус кандидата в члени ЄС

Всі великі країни ЄС виступають проти надання Україні статусу кандидата на вступ, крім Італії, – Драгі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна