Наступ РФ на Попаснянському напрямку застопорився, – розвідка Британії

Російські військові досягли успіхів на Попаснянському напрямку протягом травня, але зараз її просування у цьому районі застопорилося.

Про це вранці в вівторок, 7 червня, інформує пресслужба міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Зазначається, що протягом вихідних українські сили відбили частину Сєвєродонецька, хоча російські війська, ймовірно, продовжують окупувати східні райони міста.

Більш широкий план Росії, ймовірно, як і раніше, полягає у тому, щоб відрізати район Сєвєродонецька з півночі і з півдня.

Водночас Росія досягла успіхів на Південному, Попаснянському напрямку протягом травня, але її просування у цьому районі застопорилося минулого тижня.

Повідомлення про важкі артилерійські обстріли в районі Ізюма свідчать про те, що Росія готується докласти нових зусиль на північному напрямку.

“Росії майже напевно потрібно домогтися прориву хоча б на одному з цих напрямків, щоб перетворити тактичні досягнення на успіх на оперативному рівні і просунутися до своєї політичної мети з контролю над усією Донецькою областю”, – йдеться в огляді.

Читайте також:
Авіація ЗСУ завдала ударів по ворогу на Херсонщині й Миколаївщині, – зведення Генштабу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна