В “Інтерфакс-Україні” скасували пресконференцію російської пропагандистки Овсяннікової

Агентство “Інтерфакс-Україна” скасувало пресконференцію росіянки Марини Овсяннікової в Києві через “негативний суспільний резонанс”. Ідеться про російську телевізійну пропагандистку, яка зі скандалом звільнилася з “Первого канала”.

Про це у вівторок, 31 травня, повідомив генеральний директор агентства Олександр Мартиненко.

Пресконференція “Викриття від Марини Овсяннікової: як працює російська пропаганда” мала відбутися в приміщенні агенції 1 червня. Захід був анонсований 31 травня, однак через декілька годин анонс зняли. 

В коментарі “Детектору медіа” Мартиненко заявив, що, наскільки йому відомо, Овсяннікова мала приїхати до Києва особисто.  

“Захід скасували, тому що, як виявилось, є досить негативний суспільний резонанс щодо цієї події, наше суспільство та медіаспільнота не хочуть бачити цю людину в Україні, і тим більше, з нею спілкуватись”, – сказав Мартиненко.

Він додав, що “Інтерфакс-Україна” не був організатором візиту Овсяннікової. “Чи може вона з’явитись ще десь, я не знаю”, – сказав директор інформагенції.

Контекст

На початку березня Марина Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми “Время” зайшла у студію з плакатом “Ні війні“. Відео фрагменту трансляції було опубліковано на YouTube.

Жінка працювала на каналі з 2003 року, а до цього була журналістом ВДТРК. Весь цей час вона працювала на російську пропаганду.

Після “демаршу” Овсяннікову не садили до в’язниці, але визнали винною за статтею про організацію неузгодженої акції і призначили штраф 30 тисяч рублів.

Вона звільнилася з телеканалу через незгоду з редакційною політикою, виїхала з Росії та працевлаштувалася до німецького видання Die Welt.

Українські активісти протестували під будівлею Die Welt з вимогою звільнити російську пропагандистку, однак у виданні відмовились це зробити.

Німецька Weimer Media Group хотіла зробити Овсяннікову лауреаткою “Премії ЗМІ за свободу”, проте відмовилася від цього рішення. Однак у травні Овсяннікова таки стала лауреатом премії імені Вацлава Гавела у сфері прав людини.

Відтак вона їздить по Європі з “лекціями”.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП України повідомляв, що Овсяннікова тепер активно використовується в інформаційно-психологічних операціях Росії. Зокрема, вона отримала визнання та кредит довіри на Заході, використовуючи це реноме для просування на західну аудиторію наративу про “необхідність” зняття з Росії санкцій.

Читайте також:
Хто проти війни? У Росії через незгоду з діями Путіна в Україні звільняються пропагандисти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна