“Тут вам брешуть”: у студії “Першого каналу” РФ під час новин відбулася антивоєнна акція. ВІДЕО

У програмі “Время” (“Час”) на “Першому каналі” Російської Федерації під час випуску новин у кадрі з’явилася редакторка каналу і закликала не вірити кремлівській пропаганді.

Марина Овсяннікова тримала великий плакат із антивоєнними гаслами прямо за спиною у ведучої Катерини Андрєєвої.

Як передає “Новинарня” ввечері в понеділок, 14 березня, відповідне відео поширив у соцмережах військовий блогер, офіцер ЗСУ Анатолій Штефан.

На плакаті великими літерами було написано “NO WAR. Зупиніть війну. Не вірте пропаганді. Тут вам брешуть”.

“За всі останні роки побачив пару секунд правди. Це феєрично”, – прокоментував Штефан.

Редакторка відділу міст “Першого каналу” Марина Овсяннікова пояснила мотивацію свого вчинку.

“Те, що зараз відбувається в Україні – це злочин. І Росія – країна-агресор. Відповідальність за цю агресію несе тільки одна людина – Володимир Путін. Мій батько – українець, мама – росіянка. І вони ніколи не були ворогами (…) На жаль, останні роки я працювала на “Першому каналі”, займаючись кремлівською пропагандою і зараз мені дуже соромно. За те, що дозволяла говорити неправду з екрану телевізора, зомбувати російських людей. Ми промовчали в 2014 році, коли все це тільки починалося, ми не вийшли на мітинги, коли Кремль отруїв Навального, ми просто мовчки спостерігали за цим антилюдським режимом. Зараз від нас відвернувся весь світ і ще десять поколінь наших нащадків не змиють цієї ганьби”, – сказала вона і закликала громадян РФ до протестів, щоби зупинити війну.

Однак слід зауважити, що Овсянникова називає українців та росіян “братськими народами”, як це традиційно робить кремлівська пропаганда.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 19 – 14.03.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна