Журналіст Бутусов заявив, що йому з ОП заборонили відвідувати військові частини на передовій

 

Журналіст Юрій Бутусов заявив, що у п’ятницю, 27 травня, було видано вказівку заборонити йому відвідувати військові частини на передовій, і назвав це “оголошенням війни” з боку “деяких людей в офісі президента”.

“Я розумію, що таким чином мені вирішили помститися за замітки про відповідальність влади за підготовку до війни та про загрозливу ситуацію на Донбасі”, – написав Бутусов у фейсбуці.

“Я вважаю таке “оголошення війни” з боку деяких людей в ОП дуже шкідливою і небезпечною помстою, намаганням усунути мене від об’єктивного висвітлення обстановки та провокуванням розколу в суспільстві. І це небезпечно через відсутність об’єктивного погляду на ведення бойових дій на Донбасі.

Тому вимагаю від керівництва ОП негайно переглянути свої вказівки і скасувати це абсурдне розпорядження”, – заявив журналіст, який цими днями перебуває в зоні активних бойових дій на сході України.

Бутусов наголосив, що це рішення заважає його роботі із запису інтерв’ю з українськими бійцями на передовій та об’єктивного висвітлення важкої обстановки на Донбасі.

“Усі воїни на фронті чудово розуміють, що ніяких секретів я у своїх постах не викладав, а навпаки, сприяв вирішенню кількох загрозливих ситуацій. В тому числі завдяки особистій присутності. Людям на фронті потрібна правда. Підтримувати їх треба особистою присутністю на передовій там, де небезпечно, та розумінням реальних проблем”, – підкреслив журналіст.

І попередив: якщо вказівку про заборону йому відвідувати позиції не буде скасовано, доведеться повернутися з фронту й натомість висвітлювати “численні помилки та бездіяльність” певних політиків при владі.

Раніше, вранці того ж дня, народна депутатка від партії “Слуга народу”, заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла обурилася бездіяльністю СБУ щодо Бутусова, “який постійно безкарно викладає тонни інформації щодо наших військових, позицій, оперативної обстановки, розхитує, дезорієнтує і підіграє Росії”.

Сам журналіст назвав цей допис Безуглої “ганебним” і нагадав, що перед тим він розкритикував її законопроєкт про надання командирам права розстрілювати військовослужбовців за невиконання наказів у бойовій обстановці.

“Наше листування у месенджері пані Безугла заблокувала. Але в останньому повідомленні вона написала, що “після війни ми з [керівником офісу президента Андрієм] Єрмаком будемо відновлювати країну, а ти будеш заздрити”. Звертаюся до керівництва офісу президента [з проханням] дати пояснення, чи є заява Безуглої щодо мене погоджена з ОП, чи поділяє керівництво партії “Слуга народу” звинувачення свого депутата та чи є вимоги “щось зробити” зі мною в обмін на перезавантаження СБУ позицією керівництва країни”, – написав тоді Бутусов.

Раніше він виклав відео обстрілу росіянами мосту через річку Сіверський Донець, який сполучає Сєвєродонецьк і Лисичанськ. Після цього на проросійських медійних ресурсах з’явилась інформація, що це допомогло окупантам скоригувати вогонь.

Натомість Бутусов запевняє, що не викладає нічого секретного.

Читайте також:
Зеленський жорстко дорікнув журналісту Бутусову за те, що той показав відео з атаки “Байрактара” в ООС

Після критики Бутусовим Зеленського ДБР почало щодо нього кримінальну справу – за стрільбу з гаубиці. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна