Бойове братерство “гарпунів” та “нептунів” допоможе звільнити Чорне море, – Резніков

Поставка Україні протикорабельних ракет Harpoon зусиллями Великої Британії й Данії дозволить зробити північно-західну акваторію Чорного моря безпечною для судноплавства.

Про це в суботу, 28 травня, заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

“Берегова оборона нашої держави не просто буде посилена ракетами Harpoon – їх застосовуватимуть підготовлені українські команди. Впевнений, що бойове братерство «гарпунів» та наших «нептунів» допоможе звільнити та знову зробити наше Чорне море безпечним, у тому числі – надійно захистити нашу Одесу”, – повідомив глава МОУ в спеціальній заяві.

“Надання цих ракет так само стало результатом співпраці кількох держав, що дозволило нам отримати «гарпуни» від датських партнерів за участю британських друзів. Я вже неодноразово відзначав британське лідерство та особливі зусилля мого друга і колеги – великого друга України Бена Воллеса”, – додав Резніков.

Як відомо, наземну пускову установку для “гарпунів” Україні погодилася надати Данія, а ракети – Британія й Нідерланди.

Читайте також:
Україна отримає пускові установки і протикорабельні ракети Harpoon та ще кілька “приємних сюрпризів”, – Резніков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна