“Справа Медведчука-Порошенка”: СБУ викликає на допит Яценюка, Турчинова та Авакова

Служба безпеки України викликає Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова, Арсена Авакова та Максима Тимченка на допит у так званій “вугільній справі”.

Про це повідомила пресслужба СБ України у середу, 25 травня, в коментарі “Українській правді”.

“Вони проходять у якості свідків і викликаються з метою всебічного, повного і неупередженого вивчення обставин кримінального провадження. Зважаючи на те, що вказані громадяни України не з’явилися на допит 19 травня, їх викличуть повторно. Цього разу – 30 травня”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 23 травня Служба безпеки України оприлюднила відео свідчень нардепа від “ОПЗЖ” Віктора Медведчука, який заявив, що незаконне заволодіння ТОВ “Прикарпатзахідтранс” ділянкою державного нафтопроводу та незаконна схема торгівлі вугіллям з ОРДЛО відбувалися за безпосередньою вказівкою президента Порошенка. Медведчук заявив про причетність до схем колишніх урядовців, екскерівництва Нацбанку, народних депутатів і представників правоохоронних структур.
Ролик зі свідченнями Медведчука проти Порошенка інтенсивно крутили на провладних телеканалах, зокрема в рамках національного телемарафону.

Читайте також:
Медведчук заявив про причетність Порошенка до закупівлі вугілля з ОРДЛО, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна