Росія розконсервувала і перекинула на Запоріжжя танки Т-62 півстолітньої давності

 

Старовинні російські танки Т-62, які командування армії РФ раніше почало перекидати до кордону з Україною, вже прибувають на тимчасово окуповані території України. Надвечір 25 травня ешелон із такою технікою прибув у Мелітополь Запорізької області.

Про це повідомляє міжнародна волонтерська розвідувальна спільнота InformNapalm.

“Зняття зі зберігання танків Т-62 відзначається у 904-му Центрі забезпечення мобілізаційного розгортання (ЦЗМР), в Каменську-Шахтинському, Ростовській області. Цими танками доукомплектують танковий полк резерву на базі 150-ї мотострілецької дивізії 8-ї армії РФ”, – зазначають розслідувачі.

Вони також нагадують, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 150-та дивізія зазнала великих втрат у танковій складовій.

Розконсервація танків Т-62 почалася також у 943-му ЦЗМР (центр забезпечення мобілізаційного розгортання) у Ноовоозерному, це територія тимчасово окупованого Криму.

Зазначається, що командування Південного військового округу РФ формує перший танковий полк частинах Чорноморського флоту, комплектуючи його танками Т-62.

23 травня Генеральний штаб Збройних сил України повідомляв, що за результатами втрат в ході бойових дій ворог змушений знімати зі зберігання танки Т-62.

Востаннє використання танків цього типу Росією було зафіксоване в серпні 2008 року під час вторгнення у Грузію.

Перекидання розконсервованих танків Т-62 з Росії до українського кордону:

У мережі жартують: коли вже на війну проти України підуть Т-34 часів Другої світової?

Довідка

Танк Т-62 – радянський середній танк, перший у світі з гладкою гарматою у виробництві. Був розроблений у 1957-1959 роках. У 1962 році – прийнятий на озброєння Радянської армії під позначенням Т-62А “Об’єкт 165”.

Танк Т-62МВ Збройних сил Росії під час навчань Південного військового округу. Жовтень 2021

Модернізований варіант танка Т-62 із комплексом керованого озброєння “Шексна” отримав позначення Т-62М. А модернізований варіант цього танка із встановленим навісний динамічним захистом і без додаткового броньованого захисту башти та корпусу отримав позначення Т-62МВ.

Т-62 виробляли в СРСР до 1975 року, в Чехословаччині – до 1978-го, і лише в КНДР – до кінця 1980-х.

Читайте також:
З “розконсервованої” військової техніки РФ розікрали навіть двигуни, командир танкового полку застрелився, – ГУР

ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 91 – 25.05.2022. ОНОВЛЕННЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна