На Харківщині чоловік більше місяця переховував російського дезертира, видаючи його за сина

На Харківщині місцевий мешканець понад місяць переховував у своєму будинку військовослужбовця російської армії, видаючи його за сина.

Цю історію розповів начальник слідчого управління головного управління Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

Російського дезертира виявили поліцейські роти “Схід”.

Коли росіянина затримали, він розповів, що народився у Кривому Розі, де й досі живуть його батьки. Потім переїхав у Крим і після анексії півострова Росією прийняв громадянство РФ. У війську держави-агресора служив навідником танка.

Молодик запевняє, що коли їхній підрозділ в’їхав на територію України колоною з п’яти танків, він вирішив не брати участі в так званій “військовій операції”. Тому нібито втік із танка і сховався в будинку одного з мешканців села Шестакове (Старосалтівська територіальна громада Вовчанського району Харківської області).

Як стверджує росіянин, після війни він хотів залишитися в Україні й поїхати до своєї родини.

51-річний місцевий мешканець, який переховував загарбника-дезертира, запевняє, що просто допомагав хлопцю “ховатися від росіян”, а потім збирався здати його Службі безпеки. Також він стверджує, що іншим російським військовикам сприяння не надавав.

Чому чоловік одразу після деокупації не видав свого “квартиранта” і які ще дії вчиняв, надаючи допомогу державі-агресору – буде з’ясовано в ході слідства за ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору).

Наразі обох чоловіків затримано.

Збройні сили України з боями звільнили Шестакове 5 травня.




Читайте також:
“Люди просто так помирають”: як російський солдат перед смертю відмовляв брата не їхати на війну

У звільненому селі Шестакове на Харківщині ЗСУ взяли в полон 8 росіян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна