Здобутки ПС і ППО за добу: ракета, БПЛА й три десятки бронемашин

За добу 23 травня авіація Повітряних сил та протиповітряна оборона Сухопутних військ ЗСУ збили крилату ракету та шість безпілотників і уразили три десятки броньованих машин РФ.

Про це повідомляє Командування Повітряних сил.

“Противник дещо нарощує авіаційну присутність довкола українських кордонів, втім, фактично не входить у повітряний простір, контрольований нашою протиповітряною обороною”, – зауважили в КПС.

Натомість з метою ведення повітряної розвідки та коригування вогню артилерії окупанти активно використовують в українському небі безпілотні літальні апарати, які успішно знищує наша ППО.

Як зазначається в повідомленні, на Лиманському та Ізюмському напрямках ударна авіація Повітряних сил знищила до 30 бойових броньованих машин разом із живою силою ворога.

Український винищувач збив російську крилату ракету. А підрозділи ППО Сухопутних військ уразили шість БПЛА: п’ять типу “Орлан-10” та один типу “Гранат”.

Читайте також:
ПС ЗСУ знищили два ворожі “Солнцепьоки” і три крилаті ракети

ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 89 – 23.05.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна