“Страшний сон окупанта”: ЗСУ показали, як працюють славнозвісні “Бандеромобілі”. ФОТО

Збройні сили України активно використовують автомобілі підвищеної прохідності, оснащені американськими автоматичними гранатометами Mark 19.

Про це в понеділок, 23 травня, інформує пресслужба Оперативного командування “Захід”.

“Славнозвісні «Бандеромобілі», яких так бояться окупанти, оснащені американськими автоматичними гранатометами Mark 19, уже працюють в Збройних силах України. Це страшний сон окупанта. Разом переможемо!”, – йдеться в повідомленні.

Бандеромобіль 8 Бандеромобіль 7 Бандеромобіль 6 Бандеромобіль 4 Бандеромобіль 3 Бандеромобіль 2 Бандеромобіль 1
<
>

Довідково

Mk 19 (Mark 19) – американський автоматичний станковий гранатомет зі стрічковим живленням. Призначений для ураження живої сили противника, що перебуває на відкритій місцевості, а також у легких укриттях; неброньованої та легкоброньованої техніки.

Лабораторія озброєнь ВМС США створила зразок автоматичного гранатомета під боєприпаси 40×53 мм у 1967 році. Влітку 1968 року перші серійні гранатомети стали поступати на озброєння американської армії. Відтоді зброя зазнала кількох модифікацій.

Читайте також:
США передали Україні 40-мм гранатомети Mk19

РФ уже зазнала втрат в Україні, як СРСР в Афганістані за 9 років, – розвідка Британії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна