Рубіжне розділило долю Маріуполя: місто зруйноване росіянами вщент. ФОТО

Російські окупанти фактично знищили місто Рубіжне у Луганській області – вцілілих будинків немає, багато з них відновити неможливо.

Про це в п’ятницю, 20 травня, повідомив глава ЛугОВА Сергій Гайдай.

“Рубіжне розділило долю Маріуполя. Промислове місто зруйновано вщент, вцілілих будівель немає, багато будинків відновити неможливо. У дворах – кладовища”, – написав він.

Рубіжне 5 Рубіжне 1 Рубіжне 4 Рубіжне 2
<
>
Фото: Сергій Гайдай/Телеграм

Він нагадав, що до війни у цьому місті проживали більше 60 тисяч мешканців, працювали на заводах, у бюджетній сфері, у розвинутому малому підприємництві.

“Сьогодні рубіжани розділилися на три категорії: ті, що евакуювалися в безпечні міста України чи закордон; ті, кого депортували в Росію чи на окуповані території; ті, що досі в заручниках у кадирівців і мешкають у підвалах міста”, – констатував Гайдай.

Він наголосив, що тепер це місто будемо будувати майже з нуля.

“Переможемо. Сумніву нема. Покараємо за смерті наших людей і руйнування наших міст… Рубіжани, будьте певні – відбудуємося!”, – підкреслив керівник ОВА.

Читайте також:
У Сєвєродонецьку від ворожих обстрілів за добу загинули 12 людей, пів сотні будинків зруйновані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна