Після 24 лютого для Альянсу почалася нова ера, – НАТО

Для НАТО розпочалася нова ера, відтоді як Росія вторглася в Україну.

Про це заявив голова військового комітету Альянсу адмірал Роб Бауер, передає “Українська правда” в п’ятницю, 20 травня.

“Без сумніву, для НАТО розпочалася нова ера. За останні кілька місяців НАТО продемонструвало, що воно здатне (швидко та ефективно змінити, – “Н”) свою позицію. Ми здійснили найбільше зміцнення колективної оборони за покоління… Війна президента Росії Володимира Путіна в Україні представила нам нову стратегічну реальність”, – сказав він на зустрічі керівництва НАТО.

Бауер зазначив, що “Україна ніколи не прийме російську окупацію, і НАТО підтримуватиме Україну стільки, скільки потрібно”.

Генерал Тод Волтерс сказав, що “рішучість і єдність НАТО як ніколи великі”.

верховний головнокомандувач Об’єднаних сил НАТО в Європі і генерал Філіп Лавін переконаний, що альянс повинен продовжити перетворення збройних сил та військового потенціалу, щоб відповідати новим стратегічним реаліям.

За його словами, трансформація – це не тільки технології, це інновації, це зміна мислення, це люди та їхні нові навички, і альянс повинен продовжувати нарощувати потенціал для участі в операціях на суші, на морі, у повітрі, у космосі та у кіберпросторі.

Читайте також:
Туреччина заблокувала початок переговорів щодо вступу Швеції та Фінляндії до НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна