Київрада перейменувала арку Дружби народів та визначилася щодо ще 47 пам’яток

Київська міська рада ухвалила рішення щодо декомунізації назви арки Дружби народів. Тепер це – Арка Свободи українського народу.

Про це в суботу, 14 травня, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

У міській раді підтримали демонтаж 47 пам’ятних знаків, серед яких пам’ятники, меморіальні об’єкти, меморіальні дошки та їхні частини, що пов’язані з Російською Федерацією та колоніальною спадщиною окупаційних режимів, поінформували у пресслужбі КМР.

“Що стосується перейменувань, це – резонансна тема. Ми почули і думки та побажання киян, почули і критику. Тому, щоб не ухвалювати поспішних рішень, залучаємо фахівців інститутів Академії наук України, Інституту національної пам’яті та інших установ для завершення процесу найменувань”, – заявив мер Кличко.

“Сьогодні є запит українського суспільства прибрати з карти Києва назви, пов’язані з Росією. Але нові назви мають жити десятки, а то й сотні років. Тому процес найменувань має бути швидким, проте обґрунтованим”, – додав міський голова.

Кличко зазначив, що рейтингове голосування щодо перейменувань столичних об’єктів Київрада подовжила до 19 червня. Відбуватиметься голосування в мобільному додатку “Київ цифровий”.

Читайте також:
У Києві демонтують скульптуру двох робітників під Аркою дружби народів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна