Росіяни знову вдарили по Кременчуцькому НПЗ

доповнено

Російські війська знову атакували Кременчуцький нафтопереробний завод.

Про це у четвер, 12 травня, повідомив голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

“Чотири “прильоти” знову по Кременчуцькому НПЗ. Також звуки вибухів чутно було в Полтавському районі. Деталі згодом. Не залишаємо укриття”, – написав він у телеграмі о 18-й годині.

Згодом, о 20:50, голова області розповів, що масштаби ракетного удару були великими.

“Сьогоднішній обстріл Полтавщини – чи не найбільший за час повномасштабної війни. 12 російських ракет ударили по інфраструктурі Кременчука, більшість – по нафтопереробному заводу, який і так не працював. На НПЗ рятувальники гасять пожежу. Ніхто, на щастя, не постраждав”, – сказав Лунін.

За його словами, одну з ракет, випущених по Кременчуку, збила ППО ЗСУ.

Контекст

Наприкінці березня російські військові почали завдавати авіаційних ударів по базах паливно-мастильних матеріалів. Було знищено або пошкоджено нафтобази на Львівщині, на Волині, Рівненщині, Полтавщині, Дніпропетровщині та Одещині.
Також внаслідок російських авіаобстрілів 2 квітня було знищено інфраструктуру Кременчуцького НПЗ – найбільшого підприємства з виробництва нафтопродуктів в Україні, яке забезпечує понад третину всього українського ринку палива.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 78 – 12.05.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна