Сейм Литви визнав РФ терористичною державою

Кремлівський режим прагне знищити українську націю, тому такі дії мають бути визнані геноцидом, а Росія є державою, яка підтримує та здійснює тероризм.

Про це йдеться в резолюції Сейму Литви, ухваленій вранці в вівторок, 10 травня,  інформує Delfi.

Сейм одноголосно підтримав документ – 128 голосів.

Зазначається, що в резолюції констатують: російські Збройні сили та найманці вчинили масові воєнні злочини на території України, особливо у містах Буча, Ірпінь, Маріуполь, Бородянка та Гостомель.

Згідно з документом, в цих діях “вбачається мета повного чи часткового знищення української нації, її духу шляхом убивства її членів цілими сім’ями, у тому числі дітей, викрадення їх, тортур, зґвалтувань, у тому числі й неповнолітніх, знущань над тілами вбитих та закатованих”.

“Сейм Литви визнає повномасштабну збройну агресію проти України з боку збройних сил Російської Федерації та її політичного та військового керівництва, що розпочалася 24 лютого 2022 року, геноцидом українського народу”, – йдеться у резолюції.

У ній також наголошується, що всі винні мають бути притягнуті до відповідальності, і що міжнародне спільнота має створити Спеціальний міжнародний кримінальний трибунал для розслідування та оцінки агресії Росії проти суверенної України.

Сейм Литви закликає до того, щоб цей трибунал мав повноваження видавати міжнародні ордери на арешт, і щоб імунітетом не обмежувалася недоторканність держави або глав держав та урядів та інших державних посадових осіб.

“Російська Федерація, збройні сили якої свідомо і систематично обирають цивільні об’єкти для бомбардувань, є державою, яка підтримує та здійснює тероризм”, – йдеться в резолюції.

Читайте також:
Кулеба заявив, що Україна змінює цілі у війні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна