У школі на Луганщині від ворожого авіаудару загинули два закарпатські волонтери

У школі села Білогорівка Луганської області від авіаудару загинули два волонтери із Закарпаття Назар Дичук та Дмитро Биць, які допомагали з евакуацією місцевих жителів.

Про це голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у фейсбуці.

“У Білогорівці загинули два закарпатські волонтери. Увесь час війни Назар Дичук та Дмитро Биць постійно допомагали з евакуацією мешканців Луганщини. Вони рятували людей щодня, вивозили їх в безпеку, доставляли гумвантажі”, – написав Гайдай.

Голова ОВА додав, що в останню евакуацію перед трагедією до Білогорівки приїхав евакуаційний транспорт, розрахований на 300 людей, тоді згодилися їхати в безпеку лише 49 селян. Автобуси поїхали порожніми.

Волонтери також були на цьому рейсі, а потім повернулися допомагати. Вони загинули в школі разом з жителями села.

Після скидання російської авіабомби по школі села Білогорівка поблизу Лисичанська під завалами лишилося близько 60 людей, врятувати їх не вдалося.

 Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 75 – 09.05.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна