Імовірно, під завалами школи в Білогорівці на Луганщині загинули 60 людей, – голова ОВА

За попередньою інформацією, внаслідок авіаудару росіян по школі в Білогорівці на Луганщині, де ховалися від обстрілу цивільні, загинули близько 60 осіб.

Про це вранці в неділю, 8 травня, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Він нагадав, що 7 травня о 16:37 росіяни скинули на школу в селищі Білогорівка під Лисичанськом потужну авіабомбу. В цей час там, у підвалі, переховувалися майже 90 людей.

Пожежу ліквідовували майже чотири години, потім провели розбирання завалів та, на жаль, знайшли тіла двох загиблих. Евакуювали з-під завалів 30 осіб, семеро з яких поранені.

“Скоріш за все, усі 60 осіб, що залишалися під уламками будівель, загинули“, – зазначив голова області.

Гайдай також розповів, що 7 травня окупаційні війська РФ з “градів” та “ураганів” обстріляли село Привілля Лисичанської міськради. Загинули три особи – 11- та 14-річний хлопці, їхня 69-річна бабуся. 12- й 8-річна сестри загиблих отримали важкі поранення й були госпіталізовані до лікарні.
Як з’ясувалось, бабуся з онуками вийшли зі сховища на декілька хвилин, і саме в цей час ворог вдарив по місту.

“Це справжні звірства «русского мира»: цинічний обстріл школи із бомбосховищем, вбивство дітей в Привіллі. Росіянам неважливо, кого вбивати. Не може військового – вб’є беззахисну дитину”, – наголосив голова обласної військової адміністрації.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 74 – 08.05.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна