Громада Свято-Михайлівського собору в Шепетівці на Хмельниччині перейшла до ПЦУ

Ще одна релігійна громада у Хмельницькій області перейшла з підпорядкування російської церкви (так званої УПЦ МП) у Православну церкву України: 7 травня таке рішення ухвалили парафіяни Свято-Михайлівського собору в Шепетівці.

Про це повідомляє Хмельниччина.Північ.

Віряни та жителі Шепетівської громади зібралися біля собору, щоб висловити свою позицію. За перехід храму в ПЦУ проголосували 1493 людини.

При цьому служителі церкви намагалися заглушити народне віче церковними дзвонами та співом, заявляючи, що люди, які прийшли висловити свою позицію, “заважають їхній молитві”.

Свято-Михайлівський собор у Шепетівці

Містяни про вихід Свято-Михайлівського собору зі структури російської церкви відгукуються схвально та вважають цей день історичним.

При цьому в “УПЦ” МП рішення громади вийти з-під патронату патріархату, який благословляє російських убивць на знищення українців, називають “захопленням храму”.

Загалом на Хмельниччині майже півсотні релігійних громад змінило підпорядкування на ПЦУ.

Це – найбільша кількість в Україні. У Шепетівському районі від церкви окупанта відхрестилися громади Полонщини, Ізяславщини, Судилківщини, Ленковеччини. У Шепетівській територіальній громаді Свято-Михайлівський собор став першим із храмів РПЦвУ, який змінив підпорядкування.

Читайте також:
Священники РПЦвУ просять Онуфрія скликати собор і вийти з Московського патріархату

Міськрада Батурина ініціювала розірвання договору з “УПЦ МП” про оренду Воскресенського храму, де похований гетьман Розумовський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна