Священники РПЦвУ просять Онуфрія скликати собор і вийти з Московського патріархату

Священники відділення РПЦ в Україні – так званої “Української православної церкви Московського патріархату” – записали звернення до митрополита Онуфрія із закликом зібрати Помісний собор і вийти з підпорядкування Московського патріархату.

Як передає “Укрінформ“, відповідне звернення група священників оприлюднила в YouTube.

“Звертаємося до Предстоятеля Блаженнішого митрополита Онуфрія з проханням ініціювати скликання помісного собору УПЦ МП, на якому підняти питання про недоречність перебування у складі московського патріархату і зміну канонічного статусу нашої Церкви”, – заявили автори звернення.

Відповідний заклик оприлюднили близько десяти священників із храмів Києва, Київської області та Дніпра.

Як зазначив один з отців, його храм у селі Демидові був зруйнований під час обстрілу російськими військами.

Священники заявили, що припиняють поминати ім’я Кирила у богослужіннях в їхніх храмах, оскільки той своїм мовчанням благословив російську агресію в Україні та у всьому потурає президенту Росії Путіну.

Читайте також:
Всеукраїнська Рада Церков закликала Путіна зупинити війну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна