Перша леді США зустрілася з українськими біженцями в Румунії

Дружина президента США Джилл Байден у супроводі першої леді Румунії Кармен Йоханніс в суботу, 7 травня, відвідала школу в Бухаресті, де поспілкувалася з українськими дітьми та їхніми матерями, а також з українськими й місцевими вчителями.

Про це з посиланням на  CNN пише “Європейська правда“.

Після візиту до школи перша леді США коротко поговорила з журналістами перед посадкою в літак, обговоривши з ними емоційний вплив свого візиту до школи та хоробрість матерів, яких вона зустріла.

“Це було так емоційно, правда? Я думаю, українці дійсно знають, що ми разом із ними”, – сказала Байден журналістам.

“Ви бачите, ці діти справді страждали”, – додала перша леді США.

Перша леді США похвалила уряд Румунії та організації з допомоги за широкий спектр гуманітарних послуг, які вони надають українським біженцям.

Раніше Білий дім повідомив, що День матері (8 травня) перша леді США також проведе з українськими дітьми, які врятувалися від розв’язаної Путіним війни, але вже у Словаччині.

Візит Джилл Байден до Східної Європи відбувається у той час, коли президент Джо Байден вимагає від Конгресу виділення додаткових 33 мільярдів доларів на безпеку та економічну допомогу Україні.

Читайте також:
Байден підпише пакет допомоги Україні ще на $100 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна