Байден надіслав Конгресу новий запит на $33 млрд для підтримки України

Президент Джо Байден зробив запит до Конгресу на 33 мільярди доларів для підтримки України, а також на нові юридичні інструменти для посилення санкцій і вилучення активів російських олігархів.

Про це ввечері в четвер, 28 квітня, інформує пресслужба Білого дому.

“Я щойно підписав запит до Конгресу США щодо виділення критично важливої оборонної, економічної й гуманітарної підтримки, щоби допомогти Україні надалі протистояти агресії Путіна у переломний момент”, – сказав президент США під час виступу.

У цьому зв’язку він зазначив, що “вкрай важливо, щоб це фінансування було схвалено (в Конгресі – “Н”) та затверджено якомога швидше”.

Байден наголосив, що США не атакують Росію. “Ми допомагаємо Україні захищатися від російської агресії, і Путін, який вирішив розпочати це жорстоке вторгнення, так само він міг би зробити вибір, щоб припинити це жорстоке вторгнення”, – сказав американський лідер.

Відтак $33 млрд запитані на надання додаткової підтримки Україні, зокрема $20 млрд – на військову допомогу,  $8,5 млрд – на економічну.

Серед них:

20,4 мільярда доларів США призначені для оснащення Києва та європейських партнерів додатковою артилерією, бронетехнікою, протитанковим та протиповітряним потенціалом. Також передбачене прискорення кіберможливостей та передових систем ППО і допомоги у розмінуванні наземних мін та саморобних вибухових пристроїв.

Інша частина з 33 мільярдів — сума 8,5 мільярда доларів, яка допоможе фінансувати уряд України, підтримувати продовольчі, енергетичні та медичні послуги для українського народу, а також протистояти російській дезінформації та пропагандистським наративам.

8,5 мільярда доларів США також призначені для підтримки малого та середнього сільськогосподарського бізнесу під час осіннього врожаю та для закупівель природного газу.

Крім того, Байден оголосив про внесення пропозиції до Конгресу США щодо реалізації пакету заходів із притягнення чиновників уряду РФ та олігархів до відповідальності за війну в Україні.

Читайте також:
Американські ЗМІ оприлюднили нове відео з Бучі з доказами звірства окупантів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна