За добу ППО ЗСУ збили 15 повітряних цілей РФ

За добу 5 травня протиповітряною обороною Повітряних сил та Сухопутних військ уражено щонайменше 15 повітряних цілей росіян.

Про це пізно ввечері повідомляє пресслужба Командування ПС ЗСУ.

У КПС зазначили, що збито 14 безпілотників типу “Орлан” та один літак, попередньо винищувач Су-30см.

Літак окупантів збито на Східному напрямку зенітними ракетним підрозділом Повітряних сил.

“Орлан-10” збивають усіма доступними засобами – зенітними ракетними підрозділами Сухопутних військ, Повітряних сил, із застосуванням ПЗРК і навіть ракетою класу “повітря-повітря” з українського винищувача”, – сказано в повідомленні.

Як пояснили в Командуванні ПС, бойова авіація противника і надалі діє на відстані, не входячи в контрольований Збройними силами України повітряний простір.

Протягом доби винищувальна, бомбардувальна, штурмова авіація Повітряних Сил здійснила десятки авіавильотів. Ударні групи літаків завдають ракетно-бомбових ударів по військах окупантів та складах боєприпасів, додали також у КПС.

Читайте також:
Міжнародні донори зібрали для України у Варшаві $6,5 млрд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна