Україна вважає провокацією вандалізм із символами полку “Азов” на цвинтарі в Нідерландах

Посольство України у Нідерландах рішуче засудило акт вандалізму, скоєний 3 травня на військовому цвинтарі Йонкербос у Наймегені.

Про це в п’ятницю, 6 травня, інформує пресслужба дипустанови.

“Вважаємо цей вчинок грубою образою пам’яті жертв Другої світової війни та провокацією, зокрема проти України.

Ми глибоко стурбовані і засмучені тим, що акт вандалізму був скоєний напередодні Днів пам’яті, днів, коли європейські народи вшановують пам’ять усіх загиблих у боротьбі за звільнення від нацизму”, – йдеться у повідомленні.

На фото, яке опублікувала у твіттері пресслужба МЗС України, видно, що невідомі залишили написи “Slava Ukraine” та написи і символи, пов’язані з полком “Азов”, а також нацистську свастику і прапори України у різних частинах кладовища.

На інших фото у мережі видно також написи “Fuck Russia” та “Fuck Putin”.

Посольство висловило сподівання, що правоохоронні органи Нідерландів оперативно знайдуть та притягнуть до відповідальності винних у цьому злочині.

Читайте також:
Нідерланди припинили видачу віз громадянам РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна