У Харкові СБУ затримала майора поліції, який працював на РФ з початку війни

У Харкові співробітники контррозвідки СБУ затримали майора місцевого управління поліції, який передавав ФСБ розвіддані.

Про це в четвер, 5 травня, повідомила пресслужба регіонального управління СБ.

Росія завербувала затриманого через його родича – пенсіонера ОМОНу з Бєлгорода. У ФСБ агентові дали завдання фіксувати на фото військові та цивільні об’єкти в Харкові, а також пересування підрозділів ЗСУ територією області.

“Співробітники СБУ задокументували, що за цей час зловмисник встиг сфотографувати та передати через “Телеграм” до росії фотознімки будівель Управління СБУ в Харківській області, Головного Управління Національної поліції в Харківській області, одного з торговельно-розважальних центрів у центрі Харкова, станції технічного обслуговування, де ремонтувалася автомобільна техніка військовослужбовців, а також фото військової техніки на території Харкова і області”, – розповіли в українській спецслужбі.

Майор пересувався областю на службовому авто зі спецталоном. Це дозволяло зловмиснику уникати огляду на блокпостах.

Затримали ворожого агента на одному з блокпостів біля Харкова. Під час огляду автомобіля виявили три предмети, схожі на гранати РГО та Ф-1, а також запали до гранат.

“Наразі вирішується питання кваліфікації дій співробітника поліції за конкретними статтями Кримінального кодексу України, повідомлення йому про підозру у вчиненні злочинів та обрання стосовно нього запобіжного заходу”, – повідомили в СБУ.

Читайте також:
У Харкові СБУ викрила прихований склад танкових запчастин, що призначалися росіянам. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна