Сійярто назвав умову, за якої Угорщина підтримає нафтове ембарго проти РФ

Угорщина погодиться на нові енергетичні санкції проти РФ лише в тому випадку, коли імпорт сирої нафти з Росії по трубопроводу буде звільнений від них.

Про це в середу, 4 травня, заявив міністра закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

“Поетапне припинення постачання нафти із кінцевим терміном до наступного року є рішенням, яке не можна підтримати, оскільки безпечне енергопостачання Угорщини буде повністю знищено пакетом санкцій”, – сказав Сійярто.

Урядовець наполягає, що не може підтримати це ембарго, тому що це знищить енергетичну безпеку країни.

“Угорщина зараз може купувати достатньо нафти для функціонування економіки тільки з Росії”, – сказав він, додавши, що це географічна та інфраструктурна реальність.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав партнерів не зволікати з ембарго на російські енергоресурси, наголосивши, що ті, хто виступає проти цих кроків, фактично стають співучасниками злочинів Росії в Україні.

Читайте також:
Євросоюз представив шостий пакет санкцій проти РФ: що він передбачає

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна