Росія готується оголосити мобілізацію 9 травня, – ГУР

За даними української розвідки, Російська Федерація готується оголосити відкриту мобілізацію 9 травня.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, передає “НВ” у понеділок, 2 травня.

“Вже зараз Росія перейшла до прихованої мобілізації і найближчим часом готується оголосити про відкриту мобілізацію”, – сказав він.

На питання, чи планує Росія оголосити мобілізацію на 9 травня, Буданов відповів: “Так, вони готуються”.

“Зараз Росрезерв почав звіряти, що насправді є у них в наявності і підраховувати, що вони можуть видати по мобілізаційних нарядах. Це абсолютно необхідний крок перед початком справжньої мобілізації”, – пояснив він.

На питання, чи є планом Кремля одержати перемогу на Донбасі до 9 травня, голова ГУР сказав: “Це їхня мета, але не буде цього, не встигають. Жодним чином вони не встигають”.

Читайте також:
Воїни 53 омбр показали, як “покращили український ландшафт” і прибрали з нього ворожу техніку і рашистів із Бурятії. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна