Британська розвідка пояснила, що РФ робитиме на Херсонщині

Росія прагне встановити тривалий контроль над Херсонською областю і запровадити там обіг рубля, щоб підтримувати звідти своє вторгнення в Україну та убезпечити підходи до Криму.

Про це йдеться в огляді розвідки міністерства оборони Великої Британії, опублікованому в неділю, 1 травня.

Після захоплення Херсона на початку березня РФ прагнула “легітимізувати” свій контроль над містом та прилеглими територіями через встановлення проросійської “адміністрації”.

Ця фейкова “адміністрація” нещодавно заявила про неможливість повернення Херсонщини під контроль України та оголосила чотиримісячний перехідний період розрахунків із гривні на рубль. Відтак із 1 травня в Херсоні ходитиме російський рубль.

“Ці заяви, ймовірно, свідчать про наміри Росії чинити сильний політичний та економічний вплив у Херсоні у довгостроковій перспективі.
Тривалий контроль над Херсонщиною та її транспортною мережею підвищить здатність РФ підтримувати своє просування на північ і захід [України] та підвищить безпеку російського контролю над Кримом”, – йдеться у твіттер-дописі британського МОУ.

Як повідомив Генштаб ЗСУ раніше в неділю, російські війська ведуть бойові дії з метою виходу на адміністративні межі Херсонської області та створення сприятливих умов для наступу на міста Миколаїв і Кривий Ріг.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 67 – 01.05.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна