ЗСУ за добу уразили 15 повітряних цілей противника

За добу українські сили ППО уразили одразу 15 повітряних цілей ворога, зокрема дев’ять безпілотників.

Про це в четвер, 28 квітня, повідомила пресслужба Командування Повітряних сил ЗСУ.

Так, загалом за добу 28 квітня уражено:

  • один літак (Су-34);
  • п’ять крилатих ракет;
  • дев’ять БпЛА.

“28 квітня противник нарощує сили та засоби як на землі, так і у небі, почастішали авіаційні удари, пуски крилатих ракет авіаційного та морського базування. П’ять таких ракет – типу «Калібр» та типу «Х» – збито протягом доби”, – розповів речник КПС Юрій Ігнат.

“Також противних збільшує присутність БпЛА в українському небі, які успішно знищує наша протиповітряна оборона. Уражено дев’ять безпілотників: сім – типу «Орлан-10» і два – невстановленого типу.
На Харківщині зенітний ракетний підрозділ Повітряних Сил збиває черговий винищувач-бомбардувальник Су-34!” – розповів Ігнат.

За його словами, авіація Повітряних Сил продовжує виконання спеціальних завдань в повітряному просторі України: “Це і транспортні перевезення, і винищувальне прикриття ударних груп штурмовиків та бомбардувальників, які завдають вогневих уражень по позиціях окупаційних військ”.

Читайте також:
Російська ракета зруйнувала житловий будинок у Києві, 10 людей постраждали. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна