У Придністров’ї оголосили військові збори, – ГУР

У листі “Міністерства оборони ПМР” до голів місцевих адміністрацій, який отримало Головне управління розвідки, розкривається інформація щодо проведення призову громадян на “спеціальні збори”.

Про це у четвер, 28 квітня, повідомила пресслужба ГУР МОУ.Лист датовано 21 квітня. Тобто, до початку останніх російських провокацій на території “ПМР”.

Зазначається, що мета зборів – “забезпечення 100% укомплектованості особистого складу Миротворчого контингенту Придністровської молдавської республіки, а також забезпечення зайнятістю працездатного населення республіки”.

Брати участь у зборах можуть чоловіки до 55 років, яким гарантується “грошове і речове забезпечення, проживання і харчування”. Грошове забезпечення непрацюючих громадян обіцяють від 2800 “рублів ПМР”.

Самі збори триватимуть 90 днів.

Попри формальну добровільність участі у зборах, у розвідки є інформація, що призов носитиме примусовий характер.

Читайте також:
Росія готує ракетний удар по Придністров’ю, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна