Байден назвав безвідповідальними заяви РФ про можливість ядерної війни

Президент США Джо Байден заявив, що слова російського керівництва про “реальну небезпеку” ядерної війни є щонайменше безвідповідальними.

Про це він сказав під час виступу у Білому домі щодо ситуації в Україні, передає “Укрінформ” увечері в четвер, 28 квітня.

“Ніхто не повинен виступати з безладними коментарями щодо використання ядерної зброї або можливості її застосування. Це безвідповідально”, – заявив американський лідер.

Байден також назвав брехнею заяви російської сторони, що США й НАТО нібито ведуть “проксі-війну” з Росією.

Він вважає це спробами кремля “виправдати власні провали” в Україні.

“Це свідчить про відчай, який відчуває Росія через свою жалюгідні невдачі у намаганнях зробити те, що вони збиралися зробити на початку”, – наголосив Байден.

Тому, за його словами, керівництво РФ замість того, щоби визнати здатність українців протистояти російським силам, розповідають населенню, що США і НАТО причетні до видворення російських військ з України.

Читайте також:
Байден надіслав Конгресу новий запит на $33 млрд для підтримки України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна