Артилеристи ЗСУ, які освоювали 155-й калібр на полігоні за кордоном, уразили ціль з першого пострілу

Артилеристи ЗСУ, які освоювали самохідні артилерійські установки 155-го калібру на полігоні за кордоном, уразили ціль з першого пострілу.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков у середу, 27 квітня. 

“Наші артилеристи, які тренувалися на САУ 155-мм калібру на полігоні в одній з країн, уразили ціль з першого пострілу. А потім допомогли іноземним колегам вдосконалити комп’ютерну програму, яка управляє цією САУ. Що справило відповідне враження. Адже у наших воїнів за плечами – досвід війни, реальних боїв, де ціна помилки – життя”, – каже міністр.

“Наші воїни вже деякий час опановують західну зброю. Ми не афішували цю роботу, щоб забезпечити комфорт нашим партнерам. Зараз навчальні програми будуть масштабовані і поширені навіть на ті зразки озброєнь та техніки, щодо надання яких Україні поки немає політичних рішень. Коли ці рішення будуть ухвалені, в чому я особисто не сумніваюсь, ми вже будемо готові”, – наголосив глава оборонного відомства. 




Як писала “Новинарня“, 25 квітня стало відомо, що перші американські 155-мм гаубиці – вже в Україні.

Читайте також:
Резніков переповів деталі зустрічі на авіабазі “Рамштайн”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна