Велика сімка пообіцяла Україні підтримку на $24 млрд

Міністри фінансів країн Великої сімки заявили, що разом із міжнародною спільнотою вони надали та зобов’язалися надати Україні додаткову підтримку у розмірі понад 24 мільярди доларів на 2022 рік і наступні роки.

У заяві в ніч на четвер, 21 квітня, у Вашингтоні глави мінфінів G7  додали, що в разі потреби, вони готові зробити більше, передає DW.

Також у своїй заяві очільники мінфінів найрозвинутіших демократій світу висловили жаль з приводу участі Росії у міжнародних форумах, зокрема, зустрічі країн Великої двадцятки (G20), Міжнародного валютного фонду та Світового банку, що проводяться цього тижня.

“Міжнародні організації та багатосторонні форуми більше не повинні вести свою діяльність із Росією у звичному режимі”, – заявили міністри, цитує інформагенція Reuters.

Раніше міністр фінансів України Сергій Марченко закликав країни G20 виділити частину своїх ресурсів у будь-якій формі для потреб бюджету України, щоб український уряд працював на повну силу та міг продовжувати надавати всі необхідні послуги населенню в умовах розв’язаної Росією війни.

“Не всі присутні на сесії є державами-донорами. Але всі отримали свою частку спеціальних прав запозичень (SDR) від МВФ. І якщо ви спрямуєте хоча б 10 відсотків із них в Україну, це матиме для нас велике значення”, – заявив Марченко на сесії G20 у Вашингтоні за участю міністрів фінансів та голів центробанків цих країн.

“Сьогодні правильний час для правильного вибору. Ця війна має закінчитися”, – наголосив український міністр, якого цитує пресслужба мінфіну.

Він зазначив, що Росія – це захворювання світової економіки, а Україна – клітини імунітету, які мають бути активовані міжнародною медициною, щоб вбити хворобу та захистити інші країни від зараження. “Наслідки війни відчуває не лише Україна. Війна сповільнює зростання, підвищує ціни на харчові продукти та енергію, прискорює інфляцію та знижує доходи, одночасно порушуючи торгівлю та ланцюги постачань у всьому світі”, – застеріг Марченко.

Читайте також:
ЄС додатково надасть ще 500 млн євро на озброєння, – Боррель

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна