Автобуси з евакуйованими з Маріуполя людьми прибули в Запоріжжя

Евакуаційні автобуси з 79 мешканцями Маріуполя, які зуміли виїхати з блокади 20 квітня, прибули на територію, підконтрольну українському урядові.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

“Ми боремося за кожного маріупольця. Наша головна мета – врятувати людей, які ще залишаються заручниками у блокадному Маріуполі. Заради цієї мети має об’єднати зусилля весь цивілізований світ. Ми маємо вирвати з цього полону кожного маріупольця та допомогти їм відновитися для подальшого життя”, – наголосив міський голова Вадим Бойченко.

Маріупольці, які зуміли виїхати гуманітарним коридором, прибули в Запоріжжя.

При цьому на шляху ці три автобуси застрягли на об’їзній дорозі Кам’янського в ґрунтовій дорозі. На місце виїжджала техніка рятувальників, яка допомагала витягнути автобуси.

Їх зустрічають волонтери та місцева влада, які надають необхідну допомогу й підтримку. На місце прибула також і віцепрем’єр-міністр – міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Евакуйованим забезпечили належне харчування в тимчасовому центрі допомоги.

Ще один автобус і досі перебуває на тимчасово окупованій території.

Про зустріч маріупольців у Запоріжжі повідомив голова ОВА Олександр Старух, який поширив відео з дітьми та Верещук:

Як писала “Новинарня“, вранці 21 квітня Верещук повідомила, що напередодні з Маріуполя вдалося евакуювати чотири автобуси людей, які “зеленим коридором” виїхали до тимчасово окупованого Бердянська. Після ночівлі там вони поїхали через Василівку (також тимчасово окуповану) до Запоріжжя.

Читайте також:
Арахамія та Подоляк готові приїхати в Маріуполь на переговори щодо евакуації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна