Україна відкрила кримінальні справи проти трьох російських шахістів і президента ФІДЕ

В Україні проти трьох шахістів РФ і президента ФІДЕ порушили кримінальні справи через заклики до війни та посягання на територіальну цілісність України.

Про це у вівторок, 19 квітня, повідомляє Верховна Рада з посиланням на Спортивний комітет України.

“За фактами поширення громадянами рф Анатолієм Карповим, Сергієм Карякіним, Сергієм Шиповим і Аркадієм Дворковичем (президент ФІДЕ) закликів до війни та посягання на територіальну цілісність України, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 110 КК України розпочато кримінальне провадження”, – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України у місті Києві та Київській області.

Один зі зловмисників – Сергій Карякін – колишній громадянин України, вихованець української шахової школи, перебіжчик до РФ.

Як відомо, раніше Міжнародна шахова федерація усунула збірну Росії від участі у змаганнях під своєю егідою. При цьому російські шахісти можуть виступати в особистих турнірах, але лише в нейтральному статусі – без прапора та гімну країни.
Після цього наглядова рада Федерації шахів РФ проголосувала за вступ організації до складу Азійської шахової федерації.

Читайте також:
ФІДЕ дискваліфікувала гросмейстера-перебіжчика Карякіна, який публічно підтримав війну проти України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна