У Севастополі поховали капітана корабля РФ “Цезарь Куников”, який горів у порту Бедянська

 

Олександр Чирва

У тимчасово окупованому Севастополі поховали командира великого десантного корабля ЧФ РФ “Цезарь Куников”, капітана 3-го рангу Олександра Чирву.

Про це повідомив у своєму телеграм-каналі “губернатор” окупованого Росією Севастополя Михайло Развожаєв.

“Сьогодні ми попрощалися із севастопольцем Олександром Григоровичем Чирвою. Командир великого десантного корабля “Цезарь Куников” 197-ї бригади десантних кораблів Чорноморського флоту, капітан 3-го рангу”, — зазначається в повідомленні.

Чирва народився в Севастополі. Закінчив філіал Військово-морського інституту радіоелектроніки імені А. С. Попова. Був задіяний у війні в Сирії у 2015-2016 роках.

Як відомо, ВДК “Цезарь Куников” отримав пошкодження  у порту тимчасово окупованого Бердянська вранці 24 березня, коли там же був потоплений ВДК “Саратов”. “Цезарь Куников” та ще один російський корабель, “Новочеркасск” тоді швидко втекли з порту, причому один з них – із сильним загорянням, а другий – також із задимленням.

При цьому, як написав очільник окупаційної влади Севастополя Развожаєв, капітан “Цезаря Куникова” “помер від ран, отриманих у бою на материковій частині України”.

Невдовзі він виправив цю фразу, яка тепер звучить так: “Олександр Чирва помер від ран, отриманих у бою з неонацистами в Україні”.

Читайте також:
У мережі оприлюднили фото “Москви”, що тоне

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна