РФ зупиняє виробництво танків через брак коштів і комплектуючих, – ГУР

Російський Уралвагонзавод, який виробляє основний для РФ танк Т-72, намагається подолати спричинену санкціями кризу. Серед проблем – збільшення відсоткових ставок за кредитами, відсутність коштів для обслуговування валютних кредитів, здорожчання цін на матеріали та комплектуючі (зокрема, броньовану сталь).

Усе це значно ускладнило виробництво більшості видів військової техніки, повідомили в Головному розвідувальному управлінні Міноборони в п’ятницю, 15 квітня.

“Попри широко розрекламоване «імпортозаміщення», РФ не спроможна самостійно продовжувати випуск високотехнологічної зброї без постачань імпортних комплектуючих”, – зазначили в ГУР.

Завод вимушений шукати розв’язання фінансових проблем, у тому числі вимагаючи стовідсоткової передплати за державними контрактами. Зупиняється виробництво нової техніки, зокрема танків Т-90 і Т-14 (Армата).

Основним напрямком роботи заводу тепер є ремонт пошкодженої у війні проти України техніки.

Читайте також:
Боєць Руху опору ліквідував за раз 12 росіян та майже впритул розстріляв окупантів на броні, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна