Байден вперше назвав дії Росії геноцидом

Президент США Джо Байден оголосив про використання нафтового запасу США для стабілізації цін на бензин у США, пославшись на вчинений Путіним геноцид.

Про це пише CNN у середу, 13 квітня.

“Ваш сімейний бюджет, ваша здатність заправляти свій бак – все це не повинно залежати від того, чи оголосить диктатор війну і чи вчинить геноцид за півсвіту”, – заявив Джо Байден.

“Щоб допомогти впоратися з цим подорожчанням (цін на бензин) від Путіна, я санкціонував випуск одного мільйона барелів на день із стратегічного нафтового запасу”, — продовжив Байден.

Зазначимо, що досі Байден ніколи не називав геноцидом злочини  в Україні. Аналогічної риторики дотримаються і в Білому домі.

“Ми бачили звірства, ми бачили воєнні злочини, ми ще не бачили, щоб рівень систематичного позбавлення життя українського народу піднявся до рівня геноциду”, – заявляв раніше радник з національної безпеки Джейк Салліван.

Згодом Салліван уточнив, заявивши, що “ярлик геноциду менш важливий, ніж той факт, що ці дії є жорстокими і злочинними, неправильними і злими, і на них потрібно рішуче реагувати”.

Читайте також:
Дуда назвав дії РФ геноцидом українців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна