Міноборони: Інформацію про хімзброю в Маріуполі перевіряють, могли бути фосфорні боєприпаси

Військове керівництво України зараз перевіряє інформацію про можливе застосування хімічної зброї російськими окупантами в Маріуполі Донецької області.

Як передає “Новинарня“, про це вранці у вівторок, 12 квітня, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі національного телемарафону.

“Станом на зараз ми цю інформацію перевіряємо, намагаємося зрозуміти, що (це було – “Н”). Можемо про попередні дані говорити, є припущення, що, це були, ймовірно, фосфорні боєприпаси. Остаточна офіційна інформація буде пізніше”, – сказала урядовиця.

Водночас Маляр наголосила, що ризик застосування хімічної зброї Росією існує і він доволі високий.

Як писала “Новинарня“, пізно ввечері 11 квітня полк “Азов” із Маріуполя повідомив, що російські окупанти в місті застосували проти українських військових і цивільних невідому отруюючу речовину, скинуту з безпілотника. Отруєння отримали троє бійців.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 48 – 12.04.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна