Канцлер Австрії у Києві: “ЄС посилюватиме санкції проти Росії до припинення війни”

Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер у Києві заявив, що Євросоюз посилюватиме санкції проти Росії “доти, доки  припиниться війна”.

Про це він сказав на спільній пресконференції після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, повідомляє “Європейська правда“.

За його словами, хоч Австрія і є нейтральною країною у військовому плані, але не може погодитися зі злочинами, які відбуваються.

“Це означає, що Австрія повністю підтримує санкції ЄС [проти Росії], запроваджує їх у себе. І Австрія підтримує Україну там, де це Україні найбільш потрібно”, – наголосив Негаммер.

“Ми будемо посилювати санкції в рамках ЄС, поки війна не припиниться. Зараз був ухвалений ще один пакет санкцій. І він буде не останній”, – наголосив глава австрійського уряду.

Водночас канцлер визнав, що нинішні санкції недостатні, бо українці продовжують гинути.

Також Негаммер заявив, що Австрія докладає зусиль, щоб були створені гуманітарні коридори для евакуації людей з Маріуполя і щоб ці коридори були надійними.

Читайте також:
Президентка Єврокомісії, високий представник ЄС та прем’єр Словаччини відвідали Бучу

У Київ приїхав прем’єр-міністр Великої Британії Джонсон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна