Російські спецпризначенці з бойовим досвідом у Сирії відмовляються йти на штурм Маріуполя, – ГУР

Російський спецназ з досвідом боїв у Сирії за два дні зазнав великих втрат при штурмі Маріуполя. Окупанти відмовилися від подальшої участі в міських боях.

Про це у п’ятницю, 8 квітня, повідомили в Головному управлінні розвідки МОУ.
“Підрозділ російських спецназівців, що має досвід бойових дій в Сирії, в повному складі відмовився брати участь у подальших спробах штурму Маріуполя”, – йдеться в повідомленні ГУР.

Зазначається, що спецназ окупантів у боях зі Збройними силами України з 2 по 4 квітня втратив близько 30 осіб.

Розвідка також відзначає проблеми окупантів з набором на контракт в російську армію. Так, в Єкатеринбурзі менше ніж 1% запасників погодилися повернутися на службу.

“З 397 кандидатів тільки 2 дали згоду на співбесіду. Відмовилися – 52, не вийшли на зв’язок – 203, робота по 140 кандидатам ведеться”, – констатує розвідка.

При цьому моральний стан мобілізованих оцінюється як вкрай низький. У Луганській області серед окупантів зафіксовані випадки самоповаги, щоб уникнути повернення в зону бойових дій.

Читайте також:
“Азов” у Маріуполі знищив російську БМП разом з екіпажем. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна