Добкін став дияконом УПЦ МП

Народний депутат VIII скликання Михайло Добкін став дияконом Російської православної церкви в Україні (так званої УПЦ МП).

Про це в четвер, 7 квітня, повідомила пресслужба Харківської єпархії УПЦ МП.

“За богослужінням митрополит Онуфрій звершив хіротонію в диякони випускника Харківської духовної семінарії Михайла Добкіна”, – йдеться в повідомленні.

Отець ПЦУ та викладач Київської православної богословської академії Іван Сидор відзначив, що тепер до Добкіна, мабуть, варто звертатися “отче”.

“Моя версія, що у такий спосіб Добкін намагається покаятися перед Москвою за свій похід у Територіальну оборону Збройних сил України і агент Москви “Онуфрій Легкий” йому у цьому допомагає. Зараз Онуфрій зробить для Добкіна”бронь” від служби у Збройних силах України за релігійними переконаннями, що мовляв йому, як священнослужителю не можна використовувати зброю і служити у армії”, – вважає боєць тероборони Києва, громадський та церковний активіст Андрій Ковальов.

” Очевидно, що не мені грішному давати оцінку якості певних персонажів і їх праву, чи не праву приймати священний сан, але існує канонічне право і вимоги до кандидатів у священнослужителі. Є як мінімум один факт з біографії Добкіна, який забороняє рукополагати його у священнослужителі – це другий шлюб. Але агент Москви Онуфрій Легкий чхав на це! До речі, коротко про Онуфрія Легкого – уродженець Ходорова на Львівщині, батько зараз служить у Православній Церкві України, а син став прислужником кривавої Москви. Зокрема зараз Харків бомбардують, бо Легкий це благословляє.

Канонічне право – Апостольскі правила і рішення соборів для московського патріархату – це ніщо, порожній звук, бо московський патріархат вже давно немає нічого спільного з Православною Церквою”, – наголосив Ковальов.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 44 – 08.04.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна