У Міноборони України не виключають жодного сценарію продовження війни

Вище військове керівництво України розглядає всі можливі сценарії продовження війни, розв’язаної Російською Федерацією.

Про це вдень у вівторок, 5 квітня, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, відповідаючи на запитання про те, чи готові ЗСУ до того, що на визволені території можуть повернутися загарбники, передає “Укрінформ”.

“Війна триває, і на сьогодні ми розглядаємо всі можливі сценарії продовження цієї війни. Ми повинні всі розуміти, що ризик ракетних атак зберігається, ворог не полишає свої плани рухатися наступальним рухом, просуватися вглиб території”, – заявила Маляр.

Вона зазначила, що на певних напрямках – Київська, Чернігівська області – спостерігається відведення російських військ, однак треба розуміти, що їх відводять для того, щоби перегрупувати, посилити та знову кинути в бій.

“Ми готуємося до всіх сценаріїв, і ми продовжуємо воювати. У багатьох регіонах тривають запеклі бої. Ми обов’язково переможемо, але цей шлях довгий, і він потребує наших зусиль і терпіння”, – наголосила Маляр.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 41 – 05.04.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна