Компанія Meta пояснила, чому Facebook й Instagram блокують фото і хештеги про звірства в Бучі

У компанії Meta пояснили, чому їхні платформи видаляють фотографії масових вбивств у Бучі, Ірпені та інших містах України, які скоюють російські окупанти.

Прессекретар Meta Енді Стоун заявив, що блокування хештегів відбуваються через автоматизовані системи, які сканують насильницькі зображення у фейсбуці та інстаграмі, передає Reuters у вівторок, 5 квітня.

“Це сталося автоматично через графічний вміст, який люди публікували під цими хештегами. Коли вчора нам повідомили про проблему, ми швидко розблокували хештеги”, – сказав він.

Раніше платформи Facebook та Instagram почали блокувати фотографії масових вбивств на Київщині, що спричинило обурення суспільства.

З соцмереж масово видаляли контент, розміщений під хештегами #Bucha, #BuchaMassacre, #GenocideOfUkrainians тощо.

Як відомо, Facebook і Instagram дозволяють публікувати контент про насильство, коли він поширюється з метою підвищення обізнаності про можливі порушення прав людини.

Водночас ці платформи видаляють такий контент, якщо він є надзвичайно відвертим або звеличує страждання, пише “Українська правда”.

Компанія також додає попереджувальні мітки до деяких дописів і приховує відверті зображення.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 41 – 05.04.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна