Орбан переміг на виборах і назвав Зеленського в числі противників свого режиму в Угорщині

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан учетверте поспіль очолить уряд країни. У своїй промові після оголошення результатів виборів він назвав українського президента Володимира Зеленського в числі тих, хто йому протистояв.

Про це вранці в понеділок, 4 квітня, інформує “Європейська правда” з посиланням на угорські ЗМІ.

“Ми здобули настільки велику перемогу, що її видно з Місяця, але точно з Брюсселя. Християнсько-демократична національна політика перемогла, і ми повинні сказати Брюсселю, що це не минуле, а майбутнє” – заявив Орбан.

Він вважає, що проти угорського режиму вишикувалися великі міжнародні центри влади, але “кожен цент, який вони дали угорським лівим, був марними грошима”.

“Ця перемога запам’ятається на все життя, тому що так багато людей ополчилися проти нас, у тому числі ліві вдома, ліві за кордоном, бюрократи в Брюсселі, всі фонди Сороса та організації владної імперії, іноземні ЗМІ, і зрештою навіть український президент”, – заявив Орбан.

“Увесь світ бачить, що угорці люблять свою країну. Ми посилаємо Європі повідомлення, що це не минуле, це майбутнє. Це буде наше спільне європейське майбутнє“, – додав він.

За даними підрахунку понад 98% бюлетенів, у пропорційній частині партія Орбана “Фідес” (Fidesz) набирає 53,1% голосів.
Об’єднана опозиція має 35,04%, ще одна опозиційна партія, Mi Hazánk, – 6,2%.

Очікується, що Fidesz-KDNP виграє також у 88 зі 106 мажоритарних округах і в підсумку візьме 135 мандатів. Для контролю за більшістю достатньо 100 мандатів, конституційна більшість у парламенті Угорщини складає 133 мандати.

Нагадаємо, Володимир Зеленський неодноразово публічно дорікав президенту Угорщини тим, що він відмовляється надати підтримку Україні в її протистоянні з повномасштабною російською агресією.

Перемога Орбана означає, що Угорщина й надалі блокуватиме допомогу Україні по лінії НАТО, закриватиме транзит зброї і товарів по своїй території, і надалі купуватиме російські енергоносії тощо.

“Орбан не просто виграв вибори. Все набагато гірше. Він виграв розгромно, перевершивши рекорд минулих виборів, і, схоже, отримує стійку конституційну більшість навіть із запасом. Також досяг цього на хвилі публічного конфлікту з Києвом і готовності прощати Путіна. Тобто відчув, що це виборцю дуже ок. Виграв попри новий пік конфлікту з ЄС, який саме отримав право карати Будапешт фінансово. Словом, попереду “веселі” роки на угорському напрямку. Для всіх. А для України і поготів”, – прокоментував у фейсбуці український журналіст, редактор “Європейської правди” Сергій Сидоренко.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 40 – 04.04.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна