Від початку російської агресії загинуло 136 дітей, – ОГП

Станом на ранок 26 березня від початку повномасштабної збройної агресії Російської Федерації в Україні загинуло 136 дітей. Поранення різного ступеня тяжкості отримали 199 дітей.

Про це вранці в суботу інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

Зазначається, що найбільше постраждало дітей у Київській області – 64, Харківській – 44, Донецькій – 50, Чернігівській – 38, Миколаївській – 28, Луганській – 25, Запорізькій – 17, Херсонській області – 20 та в Києві – 16.

  • 25 березня внаслідок обстрілу військовими РФ на Донеччині загинула 9-річна дитина, ще одна отримала поранення.
  • 24 березня 13-річна дівчинка з селища на Миколаївщині внаслідок артобстрілу російськими військовими отримала численні поранення обличчя.
  • 23 березня через обстріл окупантами пішохідного моста в місті Чернігів родина з 11-річним хлопчиком отримали тілесні ушкодження у вигляді осколкових поранень.

Через щоденні бомбардування та обстріли пошкоджено 570 закладів освіти, 73 з яких зруйновано повністю.

Крім того, постраждали від ворожого вогню понад 40 закладів для дітей, серед яких лікувальні, школи мистецтв, спортивні об’єкти, бібліотеки.

Читайте також:
Макрон обіцяє для Маріуполя “виняткову гуманітарну операцію”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна