Макрон обіцяє для Маріуполя “виняткову гуманітарну операцію”

Президент Франції Еммануель Макрон ініціював для Маріуполя “виняткову гуманітарну операцію” у співпраці з Грецією та Туреччиною.

Про це 25 березня поінформувало видання Le Figaro, передає “Європейська правда”.

“Ми збираємося розпочати гуманітарну операцію з Грецією та Туреччиною щодо евакуації всіх тих, хто хоче покинути Маріуполь. Ми організуємо все в найкращих можливих умовах. У цьому місті з населенням понад 400 тисяч людей ще 150 тисяч мешканців живуть у катастрофічних умовах”, – сказав Макрон.

“Були конкретні обговорення із мером Маріуполя. Ми робимо це прозоро з президентом Зеленським та українською владою. А потім вестимемо переговори з російською стороною. Ми готуємося зробити це найближчими днями. У мене буде нова розмова з Владіміром Путіним протягом 48 годин, щоб уточнити деталі”, – додав президент Франції.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський цього дня провів телефонну розмову з грецьким прем’єром Кіріакосом Міцотакісом “про гуманітарну ситуацію в заблокованих містах” та подякував за допомогу, яку надає Греція.

Читайте також:
ООН заявила про братські могили в Маріуполі на 200 осіб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна